Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.

Markóczy Csaba és Szeltner Norbert focisulijából mára egy sikeres klub lett, amelyben kis túlzással szinte minden II. kerületi fiúgyermek megfordult már, és amely eredményesen szerepel hazai és külföldi tornákon egyaránt.

A II. Kerületi Utánpótlás Futball Club (UFC) október 4-én ünnepelte fennállásának negyedszázados jubileumát tavasszal megújult telepén, a Panoráma Sportközpontban. Az eseményre összegyűlt vendégeket, köztük Láng Zsolt polgármestert és Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét Szeltner Norbert klubelnök köszöntötte, aki az UFC negyedszázados történetét is felidézte. A sikerek és eredmények mellett legfontosabbnak azt nevezte, hogy a klubban tehetségtől függetlenül mindenki játszhat, és hogy az ott focizó gyerekek szüleikkel és edzőikkel igazi közösséget alkotnak. Céljuk, hogy a gyerekekkel megszerettessék a sportot és kiválasszák a tehetségeket, akiket azután felsőbb szintre segítenek.

Láng Zsolt az utóbbi évek fejlesztéseiről szólt, amiknek eredményeképpen ma Budapest, de talán az egész ország legszebb fekvésű sportpályáján ünnepelhetünk. Hozzátette, már csak a klubház szorul felújításra, aminek finanszírozásáról máris tárgyalásokat kezdett az MLSZ elnökével. A polgármester születésnapi ajándékot is hozott a jubileumra: egy olyan focilabdát adott át az UFC elnökének, amit 2008-ban a legnagyobb volumenű beruházás alkalmából tartott avatóünnepségen az akkor jelen volt két nagy legenda, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, valamint Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya dedikált.

Csányi Sándor – bevallása szerint – most először jött el egy klub születésnapjára, mert mint mondta, úgy hallotta, hogy kiváló szakmai munka zajlik itt, és jó helyre kerül az MLSZ és a II. Kerületi Önkormányzat támogatása. Hivatkozott egy felmérésre, amely szerint a magyar foci problémája a nem igazán magas szintű utánpótlás-nevelés, amin változtatni kell, és amire az UFC nagyon jó példával szolgál. Külön köszönetet mondott a II. kerület polgármesterének, amiért megőrizte sportcélokra ezt a rendkívül szép helyen fekvő területet, hiszen az elmúlt évtizedekben csak Budapesten több mint ezer pálya tűnt el. Igaz, az utóbbi néhány évben sokat javult a helyzet, mert ugyanennyi új pályát létesítettek, több mint háromszázat megújítottak, és a labdarúgó gyermekek száma is egyre nő. Az MLSZ elnöke ötven focilabdával ajándékozta meg a jubiláló sportklubot.

Az esemény alkalmat adott díjak átadására is. Az UFC Hűségérem elnevezésű díjjal a klubban öt, tíz, illetve tizenöt éve futballozókat ismerik el. Az UFC amatőr felnőtt csapata, amely a tavalyi szezonban veretlenül nyerte meg a Budapest- bajnokság IV. osztályát, Csányi Sándortól vehetett át kupát. Az Én is az UFC-ben focizom elnevezésű rajzpályázatot a legfiatalabb sportolóknak írták ki, ennek eredményhirdetése és díjátadása is az esemény része volt, amelynek zárásaként egy, a klub színeiben pompázó, háromszintes tortát is felvágtak és kiosztottak a játékosok között.

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Kérjük, hogy járuljon hozzá a környezetünk megóvásához és a háztartásában feleslegessé vált, működésképtelen elektronikai eszközöket és egyéb veszélyes hulladékokat hozza el és adja le a Hegyvidéki...
Adott egy peremszéli iskola, ahol lassan, de biztosan kovácsolódik össze egy páratlan erejű szülői munkaközösség.
A hétfői napon megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, amelynek kapcsán a pénzügyi és gazdálkodási főosztályvezető összegezte a kerület naprakész pénzügyi helyzetét.
A fővárosiak közlekedési szokásairól tart közvélemény-kutatást a Budapesti Közlekedési Központ. A felmérés önkéntes és anonim.
Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri...
Október 13-án lezajlottak Magyarországon az önkormányzati választások. A kerületben leadott érvényes szavazatok 50,42 százalékának megszerzésével dr. Kiss László Budapest III. kerületének...
Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó